По-ниски цени на картите и удължено работно време в обществения транспорт в Русе

0

По-ниски цени на абонаментните карти за градския транспорт въвежда от 1 юли Община Русе.

От тази дата „Общински транспорт Русе” поема функциите на единствен превозвач на територията на града. От 1 юли градският транспорт в Русе ще работи с удължено работно време, като в делнични дни превозните средства ще се движат в интервала от 05:00 до 24:00 часа, а в празнични – от 06:00 до 23:00 часа. Направена е и актуализация на разписанията с цел по-качествено обслужване на жителите на града. Новите разписания ще бъдат публикувани днес на сайта на „Общински транспорт“, както и на интернет страницата на Община Русе в началото на следващия месец.

За учащите, както и за студентите и докторантите редовно обучение, месечната карта за една линия вече ще струва 15 лв., а за цялата градска мрежа цената е намалена от 40 на 18 лв.

Съществена промяна има и с въвеждането на превозен документ за цялата градска мрежа за пенсионерите, като на този етап той ще е безплатен. За целта ще се изисква единствено издаване на абонаментна карта на лицата от тази възрастова група срещу представяне на необходимия документ. Цената на картата за една линия за хората от третата възраст остава 10 лв.

Лицата с увреждания с намалена работоспособност до 70,99% могат да закупят месечна карта за една линия на цена от 16 лв. За гражданите с намалена работоспособност над 71,00% месечната карта за една линия ще струва 15 лв., а за цялата градска мрежа – 18 лв.

При цените на стандартните абонаментни карти за всички останали пътници също има промени, които са въведени за удобство на пътуващите. Месечната карта за една линия ще е 60 лв., а тази за цялата градска мрежа от 135 лв. става 72 лв. Тримесечната карта за цялата градска мрежа от 295 лв. вече ще струва 144 лв.

Децата до 14 години продължават да пътуват безплатно по всички градски автобусни и тролейбусни линии с карта, която се издава от билетния център на Община Русе.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук