По случай Деня на предизвикателството и българския спорт: Кандидатът за народен представител Николай Братованов се срещна с трикратния рекордьор на Гинес Теодор Цветков

0

Кандидатът за народен представител от 19 МИР – Русе Николай Братованов се срещна с ултраплувеца Теодор Цветков по случай 17 май – Деня на предизвикателството и на българския спорт. В разговора между тях Теодор разказа за своите постижения, мечти и представи бъдещата си цел, за която се подготвя от близо една година.

Теодор има намерения да измине 300-320 км за 8 дни с благотворителна кауза, както и в подкрепа на това да спомогне за затоплянето на отношенията между България и Турция.

Ултраплуването е планирано за септември/октомври месец с маршрут, преминаващ през няколко ключови места в Турция. Тео има и екип от 8 души, между които специалист белодробни болести, медицинско лице, физиотерапевт, каякари, които ще помагат по вода, специалист, който ще отговаря за храната и специалист, който ще заснеме цялото събитие отблизо.

Цветков е доказвал неведнъж на какво е способен. Само на 29 години, той има зад гърба си три рекорда на Гинес, печелил е много и престижни отличия, включително златен медал от международно състезание за ледено плуване в Чехия, както и два бронзови медала от Световно първенство по зимно плуване в Словения. Има завоювано и второ място от състезание в Русия, където преплува 181 км. в студените води на река Волга. Само за изминалата 2023 г. Теодор има четири медала от България, Малта и Словения.

Младият мъж често е определян като „докосна от Бога“. Теодор е вадил кръста на празника Богоявление и Македония общо седем пъти.

Сега той има нужда от подкрепа.

Николай Братованов отправя апел основен акцент в предизборната кампания не само в Русе, но и в цяла България, да бъде поставен към каузата на Теодор Цветков.

Най-важно за българския екип е да получи разрешение от Република Турция да преплува маршрута! Всяка подкрепа от страна на Р Турция е от изключително голямо значение.

Всеки, който иска да участва в тази кампания, може да се свърже с него на личната му Фейсбук страница. Там ще открие всичко необходимо.

Братованов подчертава, че политиката е до време, след това животът продължава. „Нека поставим стабилни основи там, където това е възможно“, казва още той и пожелава успех на Теодор.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук