Почетоха загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари

0
загиналите при изпълнение на служебния си дълг

С поднасяне на венци и цветя, и отдаване на почит пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари русенските огнеборци отбелязаха професионалния си празник.

Своята почит и уважение засвидетелстваха областния управител на Русе Галин Григоров, заместникът му Валентин Колев, директорът ОДМВР Русе ст. комисар Теодор Атанасов и др.

„Изказвам Ви и благодарност за това, което направихте през последните няколко месеца в една сложна епизоотична обстановка! Вие бяхте хората, които помогнахте да се справим с последиците от африканската чума по свинете! Без Вас наистина нямаше да се справим!“ каза областният управител в приветствието си към огнеборците. В края на словото си той благодари на пожарникарите за всичко, което правят, за да може населението да се чувства защитено и призова още веднъж да си спомним за хората, на които разчитаме в тежки за нас моменти и никога да не забравяме тези от тях, които са жертвали своя живот, за да спасят нечий друг.

Областният управител удостои с отличието „Почетен медал“ на МВР началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бяла главен инспектор Красимир Владов. Наградата се връчва за проявена инициативност, както и за постигнати високи и трайни резултати при изпълнение на служебните задачи.

Със заповеди на директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и директора на РДПБЗН Русе комисар Димитър Павлов бяха наградени и още 12 служещи в системата на пожарната безопасност и защита на населението.