Почина българският Хю Хефнър

0
1088

В деня на независимостта избра да си тръгне от този свят българският Хю Хефнър, както е известен бизнесменът Христо Сираков, заради това, че е българският издател на списанието за мъже „Плейбой“. Сираков има още един  цветен прякор –  Ицо Стоте  манекенки, заради  това че приживе бе ценител на изящната женска хубост.

За тежкото му здравословно състояние се разбра преди дни, когато стана ясно че Христо Сирокове получил инсулт, след като преди време е  преборил и инфаркт.

Десетки плейметки и миски тези дни отправяха в социалните мрежи молитви и пожелания за скорошно озравяване на Сираков.

В някои издания се тиражира информацията, че кончината на Сираков е  ускорена и заради усложения от коронавирус, но затова няма официално потвърждение.

64 годишинят бизнесмен е баща на три деца- две момичета и едно момче, едно от  тях  е от манекенката Ирен Онтеева.

Бизнесменът е роден в София на 28 юни 1956 г. Майка му е лекар по дентална медицина, а баща му работи в сферата на авиацията. Христо завършва средното си образование във Френската гимназия в София.

След това учи в лицей в Париж. Той е бизнесмен с разностранни интереси.

Той е бизнесмен с разностранни делови интереси. Има значим опит в най-големите икономически сектори. Някои от най-общоизвестните му бизнес занимания са внос на високотехнологични машини и апаратура от Япония, представителство на „Алфа Ромео“ за България, както и на италианския производител на оръжия “Барета”.
Собственик е на завод за кожи с основна дейност – износ за Италия. Развива значим бизнес с луксозно обзавеждане на хотели и вили, както и с внос на висококачествени вина от Италия и др.

Шоубизнесът на Христо Сираков е сред най-популярните му занимания в България. От няколко години участва в организацията на конкурса „Мис Плеймейт“.

Известие за кончината на  бизнесемна разпространиха преди малко ито българската редакция на „Плейбой“.

В него се казва:

Уважаеми колеги,

С голяма тъга ви съобщаваме, че след кратко боледуване, на 22 септември ни напусна обичаният ни приятел Христо Сираков.

С всеопростителна усмивка приключи един живот, посветен на любовта и красотата, споменът за който ще ни топли до края на дните ни. Христо ще остане завинаги в сърцата ни с бистрия си ум, добротата и невероятната харизма, с която създаваше на всички около себе си  един красив, вълнуващ и вдъхновен живот!

Искрено ви молим да уважите скръбта на семейството му и близките ми.

Светъл път, Христо!