Царят: Време е за промяна

0

 

„За всички е ясно, че е време за промяна. Не толкова на личности, колкото на стила на управление и политически практики. Не можем и не бива да затворим очи пред множеството нередности във функционирането на администрацията. Не можем да подминем и очебийни корупционни явления или необходимостта от модернизация в съдебната власт“.

Това казва в специално Обръщение към българския народ по случай  днешния Ден на Независимостта на България  бившият премиер на страната и цар  в изгнание Симеон Сакскобургготски.

 

„В момента, за съжаление, наблюдаваме силно противопоставяне в българското общество и също така – между държавните институции. Това едва ли е най-удачното в условия на безпрецедентна световна не само здравна, но и икономическа криза“, пише още Сакскобургготски.

В обръщението си той предупреждава, че „ако просто се смени един кабинет с друг, без обаче да се премахнат вредните политически практики, които опорочават демократичния процес у нас, дълго време ще губим енергия в политически кризи“.

„Приема се, че властта е отражение на обществото, но и то трябва да бъде готово за промяна. Днес е приоритет за всички ни да мобилизираме силите си, за да вървим напред, вместо да се опитваме да унищожим различно мислещия от нас. Нека се поучим от историята – само обединени сме били успешни!“, призовава Симеон Сакскобургготски.

 

 

 

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал