† Почина голямата актриса Виолета Гиндева, кариерата й започва в Русе

0
почина голямата актриса Виолета Гиндева

След кратко боледуване на 72-годишна възраст почина голямата актриса Виолета Гиндева, съобщиха от Народния театър „Иван Вазов“

Вилета Гиндева е родена е на 14 юни 1946 г. в Сливен. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в класа на професор Желчо Мандаджиев във ВИТИЗ през 1968 г. Талантът й изгрява на сцената на Драматичен театър „Сава Огнянов“ в Русе, където играе в сезон 1968/69 г. След това става член на трупата на Народен театър „Иван Вазов“. Била е член на съставите на Театър „София“, Нов драматичен театър „Сълза и смях“, била е директор на кафе-театъра в кафе-бар „София“ . Незабравими ще останат ролите й във филмите „Черните ангели”, „Сватбите на Йоан Асен“, „Чичо Кръстник“, „Иконостасът“, „Князът“, в които си партнира със Стефан Данаилов, Йосиф Сърчаджиев, Апостол Карамитев, Коста Цонев и др. Любопитен факт в биографията й е, че отказва роля в „На всеки километър“, което й навлича неприязънта на управляващите. На режисьорите е забранено да я канят за роли, въпреки че всеки я иска във филма си.

Последната й роля в киното беше в лентата „Време за жени“ от 2006-а по сценарий и режисура на Илия Костов, в която си партнира с Аня Пенчева, Параскева Джукелова, Катерина Евро и Биляна Петринска.

Поклон пред светлата ѝ памет!

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили