Почина Юбер дьо Живанши

† Почина Юбер дьо Живанши, човекът който обличаше Одри Хепбърн

Автор:
12 мар. , 2018  

Една от легендите на френската висша мода, дизайнерът Юбер дьо Живанши, който основа едноименната световноизвестна модна къща, почина на 91-годишна възраст, предаде Франс прес.

Модният свят ще го запомни с това, че обличаше Одри Хепбърн, холивудската прима, превърнала се в негова муза, във филми като “Закуска в “Тифани” (1961). Тя го вдъхнови и за създаването на L’Interdit – първият парфюм на модната къща.

Юбер имаше впечатляващо и запомнящо се присъствие в модната индустрия в продължение на повече от половин век. Много от творенията му надживяха епохата си и бяха носени от имена като принцеса Грейс от Монако, Жаклин Кенеди Онасис и Джейн Фонда.

Близките му планират погребението да стане в тесен кръг и призоваха, който е планирал да изпрати цветя, по-добре да направи дарение на УНИЦЕФ от името на Юбер Живанши.

Юбер Живанши всъщност се раздели с едноименната група Givenchy Couture Group преди доста години. През 1988 г. той я продаде на гиганта в света на луксозните стоки LVMH срещу 45 милиона долара. До 1995 г. той остана творчески директор, след което се оттегли и от тази позиция на създадената през 1952 г. модна къща.

“Живанши” бе привлекателно място за творци като Джон Галиано, Аликзандър Маккуин и Джулиън Макдоналд.

 


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.