Активира се свлачище

Активира се свлачище в района на с. Пиргово

Автор:
12 мар. , 2018  

Активира се свлачище в района на русенското село Пиргово, съобщиха от областната управа.

В резултат на свличането на земни маси е затворен пътят между село Пиргово и помпена станция Пиргово–1 на „Напоителни системи клон Долен Дунав“ ЕАД и станцията на ВиК ООД. Нарушена е проходимостта на пътя, невъзможно е и обслужването на съоръженията на двете дружества.

С цел минимизиране възможността от злополуки с преминаващи хора и превозни средства,  както и ограничаване последиците от въздействието на свлачищните земни маси е била свикана междуведомствена комисия, включваща представители на компетентните институции – началникът на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението комисар Димитър Павлов, кметът на село Пиргово г-н Илиан Бодуров, зам.-кметът на община Иваново г-н Пламен Дончев и служители от двете гореспоменати дружества. Областният управител Галин Григоров и заместникът му Валентин Колев са се запознали на място със създалата се усложнена обстановка. Освен свлечените земни маси има опасност и от образуване на нови свлачища в съседните участъци.

Специализиран екип на Пожарната извършва неотложни дейности по обезопасяването на района.

Областният управител е в постоянен контакт с всички страни, имащи отношение по проблема и координира действията между институциите.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.