Почитателка на Бакхус се раздели с книжката си за 2 години  

0
Окръжен съд – Русе отказа да задържи под стража

38-годишна русенка, установена да управлява МПС след употреба на значително алкохол, остава за 2 години без книжка. 

Това постанови Районния съд в Русе. Освен това дамата, почитателка на Бакхус, получава присъда лишаване от свобода за 1 година и 4 месеца с 3-годишен изпитателен срок, и глоба в размер на 750 лв. 

През нощта на 26-и срещу 27 юли 2021 г. управляваният от В. Й. „Мерцедес А 180“ бил спрян за проверка на ул. „Янтра“ в гр. Русе. По време на проверката органите на реда доловили мирис на алкохол, поради което поискали да я тестват с „Алкотест Дрегер“. Жената отказвала да даде годна проба от издишван въздух и се държала арогантно. Бил й съставен акт и талон за медицинско изследване. Полицейските служители я съпроводили до УМБАЛ „Канев“, където в 3,40 ч. дала кръвна проба. Изготвената впоследствие химическа експертиза установила, че концентрацията на алкохол в кръвта на В. Й. в този час е била 2,93 на хиляда.  

Още в разпоредителното заседание В.Й. признала вината си и поискала делото да бъде разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Искането й било уважено, като магистратите определили наказание лишаване от свобода в размер на 2 години, което е намалено с една трета. Така окончателната присъда е лишаване от свобода за 1 година и 4 месеца с 3-годишен изпитателен срок, глоба в размер на 750 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години. 

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – гр. Русе. 

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук