Почти без сняг в Русенско, 1-2 см. най-дебелата снежна покривка

0

Зимната обстановка в Русенско е спокойна, съобщават от областната управа в дунавския град

По информация от Метеорологичната обсерватория все още снежна покривка в града няма, но на места към Бяла има участъци, където се е образувала минимална снежна покривка между 1 и 2 сантиметра.

Всички пътища на територията на областта са отворени и проходими при зимни условия както за леки, така и за тежкотоварни превозни средства. Няма информация за закъсали моторни превозни средства. През цялата нощ републиканската пътна мрежа е почиствана и обработвана срещу обледяване от 23 специализирани машини. И към момента по-голямата част от тях са на терен и продължават да работят.

По последни данни няма населени места без електрозахранване, вода и телекомуникации.

Очакванията са за спад на температурата, като най-вероятно тя ще остане над 0°C. Скоростта на вятъра в момента е около 10 км/ч. от юг-югозапад. През нощта на моменти е имало пориви до малко над 30 км/ч. За момента метеорологичните условия не дават основания за опасност от заледяване. На места видимостта е намалена до 800 метра. От Областната управа напомнят на водачите да излизат на пътя само с добре подготвени за зимата автомобили и да карат със съобразена с условията скорост.