Под път и над път: Пропадащи шахти по улиците в Русе

Автор:
4 ян. , 2018   Video

Десетки са шахтите в Русе, около които има пропадания, алармираха зрители на ТВН. Някои са без капак и са опасни за пешеходци и колоездачи, а около други има пропадания, които трошат автомобилите. Жертви само на една такава шахта, разположена на метри от детска градина в центъра на града, вече са станали 3 автомобила.

Проблемната шахта е на улица „Дондуков Корсаков“, а върху и покрай нея ежедневно преминават десетки автомобили. Живеещи в близост до нея разказаха, че състоянието й е лошо от доста време. Периодично пропадането се ремонтира, но след време състоянието му отново се влошава.

Проблемната шахта се оказа собственост на „Водоснабдяване и канализация“. След сигнал на екипа на ТВН до дружеството и Община Русе, получихме уверение, че проблемът ще бъде отстранен до два дни. Друг е въпросът колко качествено ще бъде това и колко време ще издържи новата настилка.

На няколкостотин метра екипът ни се натъкна на още една проблемна шахта на булевард „Генерал Скобелев“, която е не по-малко опасна за водачите и е предпоставка за катастрофи.

Според русенци почти на всяка улица в града има проблемни шахти, които са пропаднали или са с липсващи капаци. Това е предпоставка за пътнотранспортно произшествие или повреда по автомобила и докато се ремонтират, се случват инциденти.

Ангажиментът за поддръжка на самата шахта е на фирмата–собственик, а на улицата – на Община Русе.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.