Подписаха договора за Летище Русе

0

Договорът с който Община Русе предоставя за срок от 10 години Летище Русе на дружеството „Еърпорт Русе” беше официално подписан днес.

Според контракта, дружеството се задължава да извърши редица подобрения върху Летище Русе и да реализира инвестиционните си планове за постепенното му развитие като гражданско.

При срещата представителят на дружеството Антони Търницов информира, че от днес започват изграждането на ограда и осветление на пистата, както и ремонтът на ВиК и електроинсталацията в сградата на терминала.

Съгласно подписаното споразумение в рамките на 24 месеца дружеството трябва да извърши необходимите текущи ремонти и да изработи документите, нужни за ползването му като гражданско летище, вкл. Генерален план за развитие, ремонт на пистата, изграждане на осветление, видеонаблюдение и др. Те възлизат на обща стойност над 2,6 млн. лв., като това е едва първият от трите етапа на планираната инвестиция.

В случай че всичко това не бъде изпълнено, Общината прекратява договора без предизвестие и без да дължи обезщетение, а всички материални и нематериални блага, направени от инвеститорите, остават нейна собственост.

В Административен съд – Русе има образувано дело срещу законосъобразността на решението на Общинския съвет за предоставяне на летището на „Еърпорт Русе“.  Със свое решение обаче съдът допусна предварителното изпълнение на решението на Общинския съвет.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук