Подписахме с Гюргево за Европейска столица на културата

0

Документът бе подписан днес в румънският град от кметовете на двата града – Николае Барбу и Пламен Стоилов. Кратката церемония бе първото събитие от поредицата „Danube tour”, организирано от Двустранната търговска камара България-Румъния. На нея присъстваха експерти и представители на местните власти, регионални и национални бизнес общности, национални и европейски представители на гражданското общество и бизнеса. Сред официалните гости на събитието бяха  евродепутатите Мария Габриел и Владимир Уручев.

Пред събралите се дипломати, кметът на Русе Пламен Стоилов подчерта, че много неща са започвали от Русе и неслучайно градът ни е наричан „малката Виена“. „Това, което правим заедно с моя колега кмета на Гюргево е знаково за мен и за страните членки на Европейския съюз. Този път ние правим отново нещо за първи път, но този път като градове членове на ЕС”, коментира Стоилов.

Пълна подкрепа в кандидатурата заяви и кметът на Гюргево Николае Барбу, който коментира, че двата града са неразривно свързани, независимо че са разделени от река Дунав. Той подчерта, че събитието е уникално, тъй като подобни кампании не се правят често.

По време на бизнесфорума бяха обсъдени потенциални проекти, които биха могли да бъдат подкрепени от инструменти на Дунавската стратегия, нови възможности за устойчив растеж с включване на местните власти и бизнеса през новия програмен период, отношенията между България и Румъния в контекста на трансграничното сътрудничество.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук