Подпомагат родните земеделци, поради войната в Украйна

0

През следващата  седмица от 14 до 18 ноември земеделските стопани могат да подават документи за подпомагане по схемата за държавна помощ „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“ за 2022 т.

За това информират от Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ в Русе. Документи се приемат в общинските служби „Земеделие“ по постоянен адрес на физическото лице (едноличния търговец) или по седалището на юридическото лице.

Максималният интензитет на помощта е до 62 000 евро (121 261 лв.) на предприятие, чиято дейност е в сектора на първичното производство на селскостопански продукти.

Финансовото подпомагане е насочено само към стопаните, които не са успели да кандидатстват за помощта по време на първия прием, който беше в периода 1 – 16 септември тази година. Тогава бяха приети 37 042 заявления за подпомагане, от които допустими са 35 754 за 350 715 889 лв. Общият утвърден бюджет по схемата е в размер на 426 млн. лв., уточняват от Фонд „Земеделие“.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук