Подпомагат възстановяването на ЛВЗ – Русе с над 25 млн. лв. по ПВУ

0

Проектът за възстановяването на ЛВЗ – Русе ще получи безвъзмездно над 25 млн. лв. по „Програма за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии и за привличане на инвестиции“ (AttractInvestBG).

Това става ясно от съобщение на Министерството на иновациите и растежа след приключване на процедурата за подбор на предложения за изпълнение на инвестиции. По процедурата, обявена от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на иновациите и растежа, кандидатстваха 20 проекта със заявено финансиране в размер на близо 384 млн. лв.

Проектът на базираната в Русе „БУЛМАРКЕТ ГРУП“ АД е получил най-висока оценка – 89 точки в процедурата. Той е за реконструкция, рехабилитация и изграждане на нова техническа довеждаща и вътрешна инфраструктура за „Индустриален парк ЛВЗ“  в Русе, в това число и обновяване на сградния фонд. Общо допустимите разходи по проекта са 33 177 335,86 лева като от тях собственото финансиране от страна на фирмата е 7 066 119,73 лева. Партньор в реализацията на проекта е и Община Русе.

Общо 11 индустриални зони и парка в страната, основно в Северна България получават безвъзмездно 207 млн. лв. Средствата са от Плана за възстановяване и устойчивост.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук