Подслушвани са политици от опозицията, обяви „Демократична България“

0
Атанас Атанасов

Политици от опозицията са били подслушвани от МВР и ДАНС, обяви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов пред БНР. По думите това е правено от три звена на секретните служби – „Вътрешна сигурност“ и ГДБОП, както и ДАНС. След назначаване на служебното правителство е започнало унищожаване на събраните материали.

Атанасов призова служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков да направи проверка по случая. За същото призова и Ивайло Мирчев във фейсбук.

Рашков: Ще кажа кой купува гласове. Гешев: Да работим заедно

„Злоупотреба със СРС-та с политическа цел, за да бъдат контролирани и следени политически дейци, които са противници на доскорошната власт на Борисов, са извършвани в три звена на специалните служби“, обяви Атанасов.

Според него това е правено от самозабравили се хора, които са вършели безобразия. Атанасов попита по кои оперативни дела е извършвано унищожаване на материали.

„Каква е работата на „Вътрешна сигурност“ на МВР да прилага СРС по отношение на лица от политическите партии и хора, които са били водачи на листи на миналите избори?“, попита Атанасов.

Седем полицаи са арестувани в Пловдив

Според него акцията в сряда, при която бяха арестувани шестима полицаи, начело с шефа на Трето РПУ в града, е проведена, за да се спаси от уволнение шефа на „Вътрешна сигурност“ в МВР Стефан Банков. Атанасов го определи като най-приближения човек на главния прокурор Иван Гешев.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили