Шефът на „Градус“ се объркал. Фурмите не били продадени, а дарени

0
Иван Ангелов (вляво) и Светослав Илчовски. Снимка: БГНЕС

Собственикът на фирма „Градус“ Иван Ангелов смени версията си за пратка фурми от Обединените арабски емирства, след като бе привикан на разпит в прокуратурата. Той обясни, че се е объркал – фурмите не били продадени, а дарени.

Пред парламентарната комисия по ревизия на управлението на Борисов той обяви, че е продал плодовете и е излязъл на печалба. Фурмите пристигнаха у нас при първата вълна на коронавируса като дарение, уредено от бившия депутат Делян Пеевски. Те бяха оставени на съхранение в складове на БЧК, а след това бе обявено, че са дарени на мюфтийството.

„Обърках се за фурмите“, заяви Ангелов.

Собственикът „Градус“ е призован за разпит в прокуратурата в четвъртък. Адвокатът му Менко Менков каза, че са извикани по сигнал на гражданското сдружение „БОЕЦ“.

Ангелов дава обяснения по проверката, започнала на база твърденията на агробизнесмена Светослав Илчовски. Той обяви, че е бил изнудван от Ангелов, че е участвал в схема за изкуствено увеличаване на оборотите на „Градус“ и че знае коя е жената, снимала спалнята на бившия премиер Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ я нарече „Мата Хари“.

Илчовски след 3-часовия разпит в прокуратурата

Всички споменати от Илчовски ще бъдат разпитани, казали са от прокуратурата пред „Сега“. Това означава, че мистериозната Мата Хари също трябва да даде обяснения.

Илчовски вече бе разпитан. Той заяви, че е казал на прокурорите всичко. Пред парламентарната комисия по ревизия на управлението на Борисов той обяви, че му бил показван клип със сексуални гаври над известен арестант.

“Градус“ отвръща на удара – пусна сигнал срещу Илчовски

Собственикът на „Градус“ пък призна, че е много близък с лидера на ГЕРБ. Той каза, че често си говорят по телефона, играят карти заедно и Борисов му помагал негови пратки да бъдат пропускани през границите.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили