„Поход за свобода” срещу трафика на хора

0
„Поход за свобода” срещу трафика на хора

„Поход за свобода” срещу трафика на хора ще се проведе утре, 19 октомври, в Русе, съобщават от Българския червен кръст в крайдунавския град.

Освен в Русе проявата, която е посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора, ще се проведе в още 24 града в страната. Походът ще се проведе в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят, което го превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света.

На 19.10, в 10:30ч, освен в София, Поход за Свобода ще бъде проведен едновременно и в Пловдив, Бургас, Плевен, Сливен, Благоевград, Видин, Монтана, Смолян, Кърджали, Ямбол, Пазарджик, Габрово, Силистра, Разград, Русе, Шумен, Никола Козлево, Варна, Сандански, Добрич, Търговище, Велико Търново, Хасково.

В Русе началната точка на Похода за свобода 2019 ще бъде  Вазата в Парка на младежта, след което участниците ще преминат през сърцето на града по ул. „Александровска“ и ще стигнат до градинката пред РБ „Любен Каравелов“, където Походът ще завърши с художествен пърформънс, посветен на борбата с трафика на хора.

Повече информация за походите гражданите могат да открият на фейсбук-страницата на Фондация “А21 България”