Полицаите излизат на протест навръх професионалния си празник

0
34
Полицаите излизат на протест навръх професионалния си празник

Полицаите излизат на протест навръх професионалния си празник. Те искат от държавата по-високи заплати, нови униформи, както и нов Закон за МВР. Служителите на реда ще се съберат пред Народното събрание в 11 часа. Очаква се на протеста да се съберат между 5000 и 6000 полицаи от цялата страна. полицаите ще настояват за поне 20% увеличение на възнагражденията. Протести ще има всеки месец на датите на професионалните празници на различните дирекции в МВР.

До недоволството им се стигна след като синдикалните организации в МВР и ръководството на министерството не постигнаха съгласие за увеличение на заплатите, а само за компенсиране на служителите, които сами са си купили униформи.

Протестът ще започне в 11 часа пред паметника на Цар Освободител в София. На метри от него – пред паметника на Незнайния войн ще се състои официална церемония по случай 138 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.

Вчера министър Валентин Радев заяви, че въпросът със заплатите и униформите ще се реши, но трябва да се прецени внимателно кога и как ще стане това. Напомни и че в други сектори също има искания за по-високи възнаграждения.