Полицията на крак заради студентския празник

0
239
започва операция на МВР по пътната безопасност

Полицията в цялата страна е на крак заради приближаващия студентски празник. Засилени мерки за контрол ще има по пътищата към големите ни зимни курорти.

Тази година внимание ще се обърне и на пътуващите към Сърбия и Македония, тъй като много младежи са предпочели да празнуват извън България. От МВР информират, че проверки ще има и на заведенията, в които ще празнуват студентите. Служители от МВР са провели работни срещи и са уточнили механизмите за взаимодействие и мерките за безопасност с представители на частни охранителни фирми, ангажирани с дейности по охрана на различните обекти, както и със собствениците и управителите на хотели, къщи за гости, питейни и увеселителни заведения.

В навечерието на празника, на самия ден 8 декември, както и след него, от ОДМВР – Русе е планирано провеждането на специализирани полицейски операции по различни линии. Една от основните задачи на полицията ще бъде засиленият контрол за безопасност на движението, като пътните полицаи ще следят строго за превишена скорост, управление на МПС от неправоспособни водачи, от такива употребили алкохол и/или наркотични вещества, както и за други нарушения.

Призивът към студентите /бивши и настоящи/ е да празнуват разумно; да спазват правилата за движение, когато шофират; и да не нарушават обществения ред, за да не помрачават празничното настроение.