Откриха 16 000 къса цигари в тайник на микробус

0
73
Откриха 16 000 къса цигари
Снимка: Архив

Митнически служители откриха 16 000 къса цигари в специално изграден  тайник  на пътнически микробус при митническа проверка в района на ГКПП „Дунав мост“ – Русе, съобщи пресцентърът на Агенция „Митници“.

Микробус „Форд Транзит“ с българска регистрация, управляван от български гражданин, пътуващ с още петима пътници от България за Германия бил отклонен за проверка с рентгенова апаратура. При проверката митническите служители установили необичайна плътност между задната седалка и пода. След демонтиране на седалката и премахване на текстилното покритие, както и две допълнително монтирани надлъжни греди върху фабричния под, бил установен тайник, в който имало 800 кутии /16 000 къса/ цигари от марката „Marlboro“. Цигарите били с валиден български акцизен бандерол, но за тях  не са представени  необходимите придружителни документи, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Тютюневите изделия са задържани. По случая е съставен акт за установено административно нарушение, уточняват от агенцията.