Помощта от 25 стотинки за литър гориво няма да е от 1 юли

0
Дядо Коледа донесе най-евтиния бензин

Предвидената държавна помощ от 25 стотинки за литър гориво няма да е от 1 юли, предупреждават от Българската петролна и газова асоциация.

Като причина се посочва забавянето на актуализацията на бюджета. От БПГА уточняват, че тя ще се предлага във всички обекти на членовете на асоциацията 3 дни, след като актуализираният бюджет бъде публикуван в Държавен вестник.

С актуализацията на държавния бюджет е предвидена отстъпка в размер на 25 стотинки от цената на литър гориво, зареден в резервоар на моторно превозно средство, собственост на физически лица.

„Във връзка с това искаме да заявим, че членовете на Българската петролна и газова асоциация имат готовност да започнат прилагането на тази програма, която според правителствените разчети е на стойност 150 милиона лева“, се посочва в съобщението.

БПГА и нейните членовете ще обявят публично информация за реда и начина на предоставяне на държавната помощ непосредствено след приемане на окончателните текстове на бюджета. Информация за потребителите ще е налична и на място в търговските обекти.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук