Протест в Русе срещу експулсирането на руските дипломати  

2

Около 200 русенци се събраха в горещия следобед днес пред Паметника на свободата в Русе за да изразят своето несъгласие с решението за експулсирането на 70 руски дипломати от България, довело и до затваряне на Генералното консулство на Русия в Русе. 

От регионалния обществен съвет „Приятели на Русия“, организатори на протеста, изразиха своето несъгласие с решението и настояха то да се преразгледа и гласува в Народното събрание.  

„Искаме да се отмени това решение. Като българка не съм съгласна някой да взема еднолично решение и то без да е направил консултации с всички останали институции. В Русе имаме руско консулство поне от 100 години. То обслужва 5000 души от Североизточна България. Сега на тези хора няма кой да им издаде съответните документи, от които имат нужда“, каза Галичка Николова – участник в протеста. 

В недоволството се включиха също членове на БСП и на „Възраждане“. 

Пред присъстващите говори проф. полк. д.н. инж. Красимир Ениманев, председател на Регионалния обществен съвет „Приятели на Русия. 

„Протестираме за нормалност. Ненормално е това чрезвичайно гонене на 70 руски дипломати“, каза Пламен Рашев – председател на Областния съвет на БСП в Русе. 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Вие американогъзоблисците,заминавайте за Америка,да трепат децата ви в училище разни откачалки и да махате с понпони по гейпарадите!

  2. НАЧЕЛО С ЕНИМАНЕВ ЗАМИНАВАЙТЕ ЗА МАСКВА
    ЩЕ ПОЛЗУВАТЕ ОБЩА ТОАЛЕТНА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук