Поне 2 месеца спокойствие за болниците, искат държавата да е редовен платец

1

Това смята председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов. Според него, болниците са финансово осигурени до октомври

„Всички политически сили са предупредени, че Лекарският съюз и лекарите ще поискаме между 100 и 200 милиона лева, за да приключим годината“, каза още д-р Райчинов. Според него у нас нищо не става, защото политиците смятат, че първо трябва да се направи реформа и после да се дадат пари. Формулата отдавна е открита и тя е точно обратната. Средствата за здравеопазване задължително трябва да бъдат извън държавния бюджет във фондове, които са публични, прозрачни и задължително недържавни, смята шефът на лекарския съюз.

Друго искане на лекарите е държавата да бъде редовен платец. „Искаме държавата да си плаща пълния размер на вноските, да има достатъчно средства да работи системата без трусове, за да могат да се направят реформи“, категоричен е д-р Райчинов. Според него, единственият смислен дебат, който се е чул в българския парламент на тема „здравеопазване“ през последните 20 години, е бил в последния работен ден на Народното събрание, и то в рамките само на един час.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Доникъде няма да ви стигнат, доникъде! Пет здравни каси да има, и тях ще окрадете!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук