Поредно отлагане: Фериботът Русе-Гюргево – през август

0

Най-вероятно фериботната връзка между Русе и Гюргево, на която се разчита за разтоварване на трафика през Дунав мост, ще стане реалност през м. август.

Това стана ясно от проведена среща на областния управител Анатоли Станев и извънредния и пълномощен посланик на Република България в Румъния Н. Пр. Радко Влайков с председателя на Окръжния съвет в Гюргево Думитру Беяну. В срещата участваха още ръководителят на Службата по търговско-икономическите въпроси към родната мисия в Букурещ Ивайло Маринов и заместник-председателят на Окръжния съвет Кристиян Анкуеску

След месеци чакане на фериботната площадка вече има осигурено електрозахранване и водоподаване. Започнал е и ремонтът на административните сгради, където ще се помещават службите за граничен и митнически контрол. Предстоят дейности по удълбочаване на реката в румънския участък, като в момента се извършва почистване на Дунав от наноси и други материали, затлачващи коритото ѝ.

На 10 юни се предвижда да бъдат отворени офертите и тогава да бъде избран и превозвача.

Струпването на ТИР-ове по пътя Русе-Силистра, в района на ГКПП „Дунав мост“ и отклоняването на трафика през с. Николово предизвика недоволството на жителите на гр. Мартен, които няколко пъти организираха масови протести.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук