Постоянен арест за двама русенци, ограбили и пребили инвалид

0
Обвиняем за разпространение на наркотици

23-годишните К. Д. и Г. К., обвинени в квалифициран грабеж, остават за постоянно в ареста.

Това постанови Окръжният съд в Русе, уважавайки искането на прокуратурата срещу двамата млади мъже, които на 5 март ограбили и пребили русенец, придвижващ се с патерици. В резултат на побоя потърпевшият получил счупване на тазобедрена става.

Според магистратите събраните до момента доказателства са напълно непротиворечиви и изцяло подкрепящи формулираното обвинение. Според съда, е налице реална опасност К. Д. и Г. К. да извършат престъпление или да се укрият, ако не бъдат задържани. Този извод следва от нелекото наказание, предвидено за такова престъпление (от 5 до 15 години лишаване от свобода), както и ненужната агресия от двама млади здрави мъже срещу сам трудно подвижен човек с продължаващи удари върху него и след падането му на земята. Изтъкнатите от защитата доводи, че обвиняемите са трудово ангажирани и не са осъждани, всъщност са нормалния стандарт за всеки човек и не противостоят с достатъчна тежест на изложените обстоятелства.

Определенията на Окръжен съд – Русе, с което е взета по отношение на К. Д. и Г. К. мярка за неотклонение задържане под стража подлежат на обжалване в 3-дневен срок

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук