Постоянен арест за шофьора на ТИР-а-убиец в Айтос, наложи съдът в Бургас

0

Постоянна мярка за неотклонение-„задържане под стража“ наложи Бургаския окръжен съд на 51-годишния Кольо Иванов, който на 11 септември в Айтос под въздействието на наркотици при катастрофа с тир уби една жена, рани петима и помля 13 автомобила.

 

В съдебната зала днес стана ясно и че в портфейла на шофьора е открит още наркотик, за който Кольо Иванов може да получи още едно обвинение – за притежание на високорисков наркотик.

Четирима от пострадалите от тежката катастрофа продължават да са в бургаската болница. Двама от ранените, на които предстоят животоспасяващи операции са в критично състояние. Едната от тях е 35 годишната Емине от село Пещерско, която е родила дни преди инцидента.

Председателят на Окръжната прокуратура в Бургас прокурор Георги Чинев е категоричен, че „ако намереният наркотик се окаже в  такова количество и концентрация, които да  дадат основания за обвинениие  за държане на високорисково наркотично вещество,  ще бъде преценено и повдигане на обвинение и в този смисъл.

Двама адвокати ще бранят в процеса обвиняемия шофьор: Бойчо Боев и Пламен Найденов са категорични, че докато не станат готови експертизите, нищо не е е категорично.

Назначени са автотехническа  и химическа експертизи. Чакат се и резултатите от кръвните изследвания на водача на товарния камион.

Адвокатите на обвиняемия  заявиха, че до  сега техният клиент не е споделял нищо за  момента на катастрофата.

 

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили