Румъния удължи с месец състоянието на тревога, до 100 души на предизборните митинги

0

Румънското правителство удължи с още един месец състоянието на тревога, обявено в страната заради пандемията от COVID-19, съобщи Аджерпрес.

По информация на БТА, срокът на удължаване е до 14 октомври включително.

Правителството също така определя редица мерки по отношение на осъществяването на процеса на гласуване на местните избори на 27 септември и разреши провеждането на предизборни митинги и демонстрации с участието на до 100 души.

Що се отнася до процеса на гласуване, държавният секретар в министерството на вътрешните работи Раед Арафат уточни, че гласоподавателите трябва да отидат с маска в избирателната секция, а ако нямат такава, ще получат на място. Те трябва да свалят маската, за да бъдат идентифицирани от комисията, след което отново да я сложат.

Той добави, че ще бъде задължително дезинфекцирането на ръцете преди влизане в избирателните секции и след излизането от тях.

Мобилната урна ще бъде използвана първо от лицата, които не са заразени с Ковид-19, а накрая ще отиде при тези, които са под карантина или изолация у дома или в болницата, уточни Арафат.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили