Постоянният представител на СБ у нас обеща подкрепа на значими за Русе проекти

0
174
Постоянният представител

Постоянният представител на Световната банка у нас е бил впечатлен от темповете на развитие на Русе и е обещал подкрепа на значими за града и региона проекти.

Това съобщиха от общинската администрация след срещата на Фабрицио Дзарконе с кмета на Русе Пламен Стоилов и заместниците му – д-р Страхил Карапчански и Наталия Кръстева.

По време на срещата Стоилов е запознал експертите с инвестиционния профил на общината, с трансграничния мастърплан за развитие на регион Русе-Гюргево, с потенциала на единственото в страната общинско летище, както и с проектите, които се изпълняват с европейско финансиране.

Кметът е посочил, че за осем години общината е привлякла инвестиции в размер на 200 млн. евро, като амбициите на местната управа били насочени към утвърждаване на прогресиращото развитие на града и обръщането му с лице към река Дунав.

От своя страна Фабрицио Дзарконе е заявил готовност Световната банка да подкрепи осъществяването на значими за града и региона проекти.

Заедно с д-р Карапчански, Фабрицио Дзарконе е посетил булевард „Придунавски“, където се е запознал с напредъка по изпълнението на три значими проекта, които ще преобразят кея и ще го превърнат в по-достъпно, модерно и функционално място