До 2 месеца приключва досъдебното производство за изнасилването и смъртта на Вики

0
439
До 2 месеца

До 2 месеца се очаква да приключи досъдебното производство по делото за изнасилването и убийството на 30-годишната журналистка от ТВН Виктория Маринова и прокуратурата да изготви своя окончателен акт.

Това каза окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. Както ТВН вече съобщи, заключението от назначената петорна комплексна съдебно-медицинска психологична и психиатрична експертиза на обвинен в извършването на тежкото престъпление Северин Красимиров сочи, че той е вменяем и може да носи наказателна отговорност за деянията си.

Предстои да бъде прието още едно експертно заключение, каза още прокурор Георгиев. В Окръжната прокуратура в Русе през тази седмица били получени документите от прокуратурата в Германия, изготвени при задържането на Северин там. Ще бъде назначена допълнителна съдебно-медицинска експертиза. Причината е, че при задържането на Красимиров в Германия, извършено около десетина дни преди да бъде върнат в България, той е освидетелстван от германски съдебни лекари, които са констатирали някои наранявания по тялото му. Те вече не били налице при завръщането му в България.

“Искаме да преценим дали имат някакво отношение към престъплението”, каза Георгиев.

Окръжният прокурор заяви още, че няма доказателства, които да сочат някаква връзка между извършеното престъпление и професионалната дейност на Виктория Маринова, която беше административен директор на ТВН и водеща на предаването „Детектор“.