Ветераните плувци на „Ирис” със силно представяне и в Одрин

0
184
ветераните плувци на „Ирис”

Поредното си силно представяне – този път на международния турнир по плуване за ветерани в Одрин, записаха ветераните плувци на „Ирис”.

Тридневната тежка програма включваше спринтовите дисциплини за мъже и жени в плуването – 50, 100 и 200 м от всички стилове, 200 и 400 м съчетано плуване, 400 и 800 м свободен стил.

В конкуренция с над 410 състезатели от Гърция, Индия, Кипър, Пакистан, България, и Турция плувците на русенския „Ирис” спечелиха 31 златни медала. Те станаха притежание на Росица Янакиева, Моника Вучева и Николай Ханджиев – по пет, Велина Ханджиева и Пламен Георгиев – по четири, Веселин Василев, Евгени Маджаров и Камен Марков – по два, Ия Ковачева и Ивелин Иванов – по един. Сребърен медалист е Иван Грозданов. Интересно и динамично бе при щафетните плувания, в които ветераните плувци от Русе спечелиха още пет комплекта златни медали.

На русенските плувци ветерани предстоят участия в откритите първенства на Румъния и Словакия, на силния международен турнир „ДУНА Купа” в Будапеща, междуконтиненталния турнир във Флоренция, в откритото първенство на Русия (в Санкт Петербург) и други..