Потвърдено: Застраховател плаща близо 60 000 лв. на пострадал при ПТП

0

Застрахователна компания ще плати 59 500 лв. обезщетение на пострадал при пътно-транспортно произшествие, съобщиха от Окръжния съд в Русе.

Присъдата, постановена от русенските магистрати е потвърдена от по-горната инстанция и вече е в законна сила.

Случаят е от септември 2016 г. 46-годишният тогава Г. М. се движел с автомобила си „Рено Сценик“ по пътя Бяла-Попово с 94 км/ч., при ограничение 90 км/ч. Идващ отсреща „Нисан Алмера“ навлязъл в неговата пътна лента и последвал челен удар, при който виновният водач загинал на място. Двата крака на Г. М. били счупени, наложило се да бъдат оперирани и да бъде поставена метална остеосинтеза. След това била проведена рехабилитация, започнал да ходи с проходилка, а малко по-късно – с патерици. Тези травми засегнали ежедневието му, поради което поискал обезщетение от застрахователната компания, в която бил застрахован другият автомобил. Тъй като получил отказ, се обърнал с иск към съда.

Състав на Окръжен съд – Русе е счел, че в резултат на пътнотранспортното произшествие на Г. М. са причинени неимуществени вреди и постановил ЗД „Бул инс“ АД да му изплати обезщетение 59 500 лв. за неимуществените вреди, 1173 лв. за лечението, както и разноските по делото.

Апелативният съд е счел, че Окръжен съд – Русе е съобразил всички относими обстоятелства и правилно и законосъобразно е оценил размерите на обезщетенията за имуществени и неимуществени вреди.

Решението на Окръжен съд – Русе вече е окончателно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук