Старейшините на Русе с декларация организацията на движението край Дунав мост

0

Декларация във връзка с организация на движението на тежкотоварни пътни превозни средства в посока към и от Гранично контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“ приеха на днешното си заседание общинските съветници на Русе.

Тя беше предложена от групата на „Патриотите – ВМРО“ в местния парламент. В нея старейшините дават срок на държавните институции до 10 август да създадат организация за решаване на проблема с тировете, които се трупат край граничния пункт Дунав мост. Единодушно беше подрепено и обръщение в същия дух, предложено от „БСП за България“.

В двата документа съветниците подкрепят искането на жителите на Мартен да се махнат тировете от пътя Мартен-Русе и да се преместят по бул.“България“. За момента това е единственият работещ вариант при постоянния поток от камиони. Данните сочат, че митническия пункт при Русе е най-натоварен в страната: от 1 до 18 юли през него са преминали и обработени почти 43 000 ТИР-а – повече, отколкото на ГКПП „Капитан Андреево“, който се смята за най-натоварен.

Предлага се камионите да изчакват на бул.“България“ в определени участъци:

– в участъка от спирка „Старчески дом“ (срещу х. Приста) до м-н „Метро“, в крайната дясна лента, с дължина 2,00 км за приблизително около 120 камиона;

– в участъка след Гредовия мост до пътен възел „Охлюва“, в крайната дясна лента, с дължина 900 м за приблизително около 50 камиона;

– в участъка от бензиностанция „ЕКО“ до пътен възел Николово на сигнализирания буферен паркинг (тротоара), с дължина 2,00 км за приблизително около 120 камиона.

При по-голям трафик те трябва да бъдат спирани извън територията на Русе още при Бяла, Стара Загора и др. При засилен трафик от Варна спирането на тежките камиони да става на трилентовия участък от път I-2 Русе – Разград след паркинга при с. Бъзън до ДЗС.

Ако всичко това не стане до 10 август, съветниците застават зад жителите на гр. Мартен, които са готови на гражданско неподчинение и продължително затваряне на граничния пункт Дунав мост.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук