Повдигнаха обвинение на убиеца от Лясковец, искат постоянен арест

0
31
убил любовника на жена си

Окръжна прокуратура-Велико Търново  повдигна обвинение и задържа за 72 часа 76 –годишен мъж за извършено убийство в гр. Лясковец, съобщиха от там.

Както ТВН вече съобщи, Х. Т. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 08.08.2018 г. в гр. Лясковец, умишлено е умъртвил Д. Д., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. С прокурорско разпореждане Х. Т. е задържан за срок от  72 часа. В съда е внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Прокуратурата счита, че от събраните доказателства по делото – протоколи за оглед на местопроизшествие, протоколи за разпит на свидетели и други, може да се направи обосновано предположение, че същият е извършил престъплението, в което е обвинен. Съществува реална опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид обстоятелството, че е извършено тежко престъпление, с изключително висока степен на обществена опасност, довело до смъртта на пострадалия и за извършеното престъпление законодателят предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.