Пожар изпепели къща в „Дружба“ 3, възрастна жена с опасност за живота

0
331

Пожар изпепели къща в кв. „Дружба“ 3, съобщиха от пожарната в Русе. Сигналът за лумналите пламъци бил подаден около 23 часа снощи. По думите на комисар Димитър Павлов, 3 екипа огнеборцие били на мястото на инцидента 7 минути след подаването на сигнала. На място било установено, че горят къща и гараж на ул. „Манастирище“.  Обитателите на къщата успели да излязат от жилището, но двама от тях – 84-годишна жена и 60-годишният и зет пострадали сериозно. Възрастната жена е получила обгазавяне, настанена е в интензивното отделение на УМБАЛ „Медика“, по информация от лечебното заведение има опасност за живота й. Зет й, който с помощта на съседи я изнесъл от дома, получил изгаряния от втора степен по двете ръце, настанен е в отделение по Пластично-възстановителна хирургия в добро състояние, без опасност за живота.

Пожарникарите успели да локализират огъня и не позволили пламъците да се прехвърлят върху съседните къщи. Заради излезлия вятър борбата с огъня се оказа трудна, особено с локалните огнища в подпокривното пространство, каза комисар Павлов.

При пожара почти напълно са унищожени къщата и гаражът до нея, както и намиращ с в него автомобил. Почти напълно е унищожен и друг автомобил, който бил паркиран пред къщата.

Днес ще се извършат огледи на място, за да се установи точната причина за инцидента, каза още комисар Павлов.