Пожар в завод „Арсенал“, има загинал служител (видео)

0
Снимка: БГНЕС

Пожар е избухнал във военния завод „Арсенал“ в Казанлък. По първоначални данни огънят е тръгнал в склад за взривни материали. По първоначални данни има загинал служител. В помещението е имало двама души. Един от тях е успял да излезе.  Информацията за смъртта на другия бе потвърдена от МВР.

Оттам допълниха сигалът за инцидента е подаден в 13.23 ч. На мястото са изпратени три линейки, както и пожарникари. В момента огнеборците потушават отделни огнища. Предстоят огледи и установяване на причините за инцидента.

Това е поредният инцидент във военен завод у нас. Макар че всеки път задължително се образува разследване, виновни рядко се намират. През 2014 г. например при взрив в завод „Миджур“ край Горни Лом загинаха 15 души. На две инстанции обвиняемите бяха оправдани. През 2012 г. експлозия имаше край Петолъчката.

В края на април прокуратурата обаче обяви, че при поне четири взрива през последните десет години има доказателства за участие на агенти руското ГРУ. Взривовете имаха еднакъв почерк – първо пожар, а след това експлозия. Прокуратурата свърза инцидентите с оръжейния търговец Емилиян Гебрев. От фирмата му ЕМКО обаче отрекоха твърденията на разследващите.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили