Пожаро-тактическо учение в „Дунарит“

0

Пожаро-тактическо учение ще се проведе днес на територията на основната производствена площадка в „Дунарит“ край русенското село Николово.

Учението, което е в изпълнение на плана на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, ще продължи до 12,30 часа.

Темата на ПТУ е „Съвместни действия на ръководството на „Дунарит“ АД и екипите от Единната спасителна система при ликвидиране на възникнал пожар, извън основните работни помещения и сграден фонд на територията предприятието. В него ще вземат участие оперативните единици на РДПБЗН-Русе, ОДМВР-Русе, ЦСМП-Русе и ОСБЧК-Русе, представители на ръководството за обекта, както и щаб на Община Русе и доброволците към нея.

Основната цел на учението е при възникнал инцидент да се проиграят съвместните действия с отработване на въпроси, касаещи координация и взаимодействие между ръководството на оръжейната фирма и териториалните екипи от съставните части на ЕСС.

Съгласно предварително заложеният сценарий ПТУ е предвидено да премине в четири основни етапа, които ще включват:

– практически действия по оповестяване и евакуация на работници/служители от територията на обекта;

– въвеждане и действие на силите и средствата от ЕСС на място на инцидент;

– сформиране и развръщане на щаб на мястото на инцидента;

– практическо проиграване на действащият план за защита при бедствие на общинско ниво за град Русе, както и теоретично проиграване на схемата за оповестяване на населението на територията на Община Русе.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук