Пращат двама в ареста за притежание и разпространение на наркотици 

0

На двама русенци, обвинени привлечени към наказателна отговорност за притежание и разпространение на наркотици е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”, съобщиха от Окръжния съд в Русе. 

И двамата имат предишни присъди за подобни провинения, поради което магистратите са преценили, че съществува реална опасност обвиняемите да се укрият, за да избегнат наказателно преследване. 

31-годишният И. Д. бил привлечен към наказателна отговорност за това, че без надлежно разрешително, държал с цел разпространение 100 грама марихуана на стойност 720 лева. Това лято той бил на 4 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. 

43-годишният Ц. В. бил задържан с 3 грама метамфитамин и около 26 грама марихуана. През януари 2020 г. мъжът е излязъл от затвора, където е изтърпял наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 6 месеца за същото по вид престъпление. 

По тези причини магистратите са преценили, че съществува реална опасност обвиняемите да се укрият, за да избегнат наказателно преследване, поради което им налагат най-тежката мярка за неотклонение. 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук