Празничен концерт на Русенска митрополия събра стотици русенци за Деня на християнското семейство 

0

Тържествен концерт, посветен на големия християнски празник Въведение Богородично, отбелязван още като Ден на православната християнска младеж и семейство, събра стотици русенци в зала „Европа“ на Доходното здание. Събитието бе организирано от Русенска света митрополия, а инициативата на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум превърна тържеството в общоградски празник. 

На концерта присъства и кметът на Община Русе Пенчо Милков, който поздрави домакина на празничното събитие и приветства всички участници и стотиците присъстващи в залата. „Денят на християнското семейство е повод да се замислим и да отворим душите и сърцата си за добротата, която в днешно време ни е по-нужна от всякога. Нека по-често се обръщаме към християнските добродетели и учим децата си да бъдат благочестиви, както и никога да не забравяме, че семейството е свято. То е основата, върху която лежи човешката нравственост, благополучие и развитие“, подчерта Милков и допълни, че семейството е като огънче, което трябва внимателно и грижовно да се съхрани и опази от ветровете и бурите на живота.  

Празничната част на концерта продължи с църковно песнопение на Митрополитския хор „Св. Димитър Басарбовски“, а след тяхното изпълнение най-малките участници от детските градини „Пинокио“, „Здравец“, „Чучулига“ и „Приказен свят“ от с. Николово зарадваха присъстващите със своите танци, песни и стихотворения. Детско-юношеският хор „Св. Георги Победоносец“ с диригент Мина Влайкова изпълни песнопения, с които наелектризира залата, а след тях учениците от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ направиха своеобразна разходка из българския фолклор с няколко народни песни. 

В концертната програма се включиха деца от пет русенски училища, а в края ѝ танцьорите от детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Здравец“ при ОБДЦКИ представиха изпълнения на народни танци. 

Концертът, посветен на Въведение Богородично, завърши със слово на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум, който поздрави участниците и всички присъстващи и им предаде както своето благословение, така и благодарности към децата за положените усилия да покажат своя талант.  

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук