Пръскат срещу комари в община Сливо поле

0
Днес започва пръскането срещу комари

Започна третиране срещу комари с наземна техника на територията на община Сливо поле.

Обработката ще се извърши на площ от над 15 500 дка. и ще бъде с препарата „ЦИТРОЛ 10/4 УЛВ“ с изискваната за него дозировка. Третирането ще обхване 11 населени места от общината. Снощи беше обработена територията на град Сливо поле. Днес от 20,30 часа пръскане ще се извърши в Ряхово, а в неделя в Голямо Враново.

На 10 юни /понеделник/ третирането срещу комари ще започне от Бабово в 20.30 часа, а в 21.30 такова ще се проведе в Бръшлен. Във вторник отново от 20.30 часа пръскане ще има в Малко Враново, а в 21.30 часа в Черешово. На 12 юни в същия часови диапазон пръскания срещу комари ще има в Стамболово и Кошарна, а в четвъртък такива мероприятия ще се проведат в Борисово и Юделник.

При промяна на метеорологичните условия е възможно да има изменение на посочените дати. Припомняме, че собствениците на пчелини са длъжни да предприемат мерки за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне. Координатор на дезинсекционното мероприятие е Галина Иванова от Община Сливо поле и нейният телефон за връзка е: 0884572444.

Такива пръскания се провеждат и в останалите общини от област Русе, като във всички общински администрации в областта е създадена организация за навременно информиране на пчеларите при предстоящи третирания срещу комари и други вредители.

Преди по-малко от месец Драгомир Драганов поиска от колегите си в Гюргево синхронизиране на пръсканията от двете страни на река Дунав. Наземните третирания на територията на Румъния се предвиждат да продължат до октомври, а авиационните ще се осъществяват на три етапа – през май, юли и август.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук