Правила за избор на мебели от физически и онлайн магазин

0
119
мебели

Много хора си мислят, че да си набавиш мебели за дома е сравнително лесно начинание. Всъщност едва когато реално се сблъскат с търсенето на идеалните предложения осъзнават, че ще се наложи да инвестират повече време отколкото са очаквали. Едно е да гледаш отстрани как приятели мебелират новия си дом. Сякаш всичко се случва като с магическа пръчка и наистина това, което виждате е крайния прекрасен резултат. Е, ето че и и на Вас ви се налага да се преместите в по-голямо жилище и действително се оказва, че избора на мебели въобще не е толкова просто и лесно. Освен, че нуждата от мебели е мотива, който ни кара да търсим най-доброто от предлаганите на пазара продукти, то на следващо място е редно да поставим и момента на индивидуалност. В магазините за масови и стандартни мебели това, което се забелязва е един типаж, който е лесно адаптиращ се и на прилична цена. Ако не сте твърде взискателни и критични то наистина не би било проблем да обзаведете сравнително бързо и евтино новия и дом. Но когато човек създава собствен уют и се стреми да постигне лично удовлетворение, не винаги тези готови стандартни продукти, които се предлагат във всички магазини за мебели биха били правилно решение.

От антрето в коридора, до мебелите в банята е логично да си имате собствено виждане за интериорно съвършенство. И именно когато сте поставени пред избор си задавате въпроса – Дали пък няма някакъв наръчник, който да ни помогне в избора на мебели? За да се създаде схема, която да предложи основните стъпки за избор на мебели първо трябва да сте наясно как се избира производител или търговец на обзавеждане. Мебелите са навсякъде в живота ни. Те са на работното ни място, вкъщи, на вилата. Затова не бива да ги подценяваме когато се нуждаем от нови модели и варианти, с които да направим дома си едно по-приятно и красиво място за живеене. И тъй като няма книга с основни правила, което да следваме, то ще опишем онези етапи, през които преминават хората, които са се заели с преобзавеждането и смяната на старите мебели с нови.

Първото, което е важно да се знае е разполагаемия бюджет. Така ще знаете дали да се насочите към магазините, които предлагат по-луксозна мебел или пък финансите ще стигнат за обзавеждане, което да е достатъчно качествено и функционално. Парите са ресурс, с който постигаме своите цели и желания. Обикновено, когато не ни стигат средствата за да се сдобием с избраното мебелиране сме склонни да направим някои компромиси. С основното обзавеждане обаче шега не бива. Например меката мебел, леглото, детското обзавеждане са все част от онези важни мебелни решения, в които е добре да инвестирате достатъчно средства, които да гарантират качество, комфорт и безопасност. За да хванете наистина добра оферта и бюджета, с който разполагате да Ви стигне е добре да се свържете с производител за цялостна изработка на мебели. Така определено ще получите доста изгодна цена и компромисите по отношение на качеството ще са елиминирани.

Имайте предвид, че повечето производители у нас си имат собствени физически и онлайн магазини за мебели. Такъв производител е мебели лени стил, които имат два магазина във Варна и два магазина в Добрич. Така, че можете да прескочите посредниците и директно да си договаряте условията с производителя. Парите е добре да се ценят, а не да се харчат безразборно за комисионни на търговци.

Конкретизирайте броя и вида на мебелите. Уточнете цената, материалите, размерите, идеите си, които бихте желали да се реализират. Това са все детайли, които ще отнемат време и ако си мислите, че за два-три дни дома ви ще бъде подреден то сериозно се заблуждавате. Лесни би било да отидете в най-близкия магазин за мебели и да изберете набързо от това, което виждате изложено в шоу рума. Но имате ли собствено виждане и се стремите към едно по-различно, а не типичното традиционно обзавеждане то е добре да проявите търпение и да изпипате нещата до последния елемент.

Без значение дали ще правите цялостно или частично обзавеждане е препоръчително да следвате един интериорен стил. Така бихте избегнали нежелан кич, който няма да се хареса нито на вас нито на гостите Ви. Класическите мебели са строго специфични и изработени от натурална естествена дървесина. За да придадат индивидуалност и аристократичност производителите използват различи лакове. Дори с идентични линии ако лака между отделните части,с които обзавеждате се различава с няколко тона то имайте предвид, че ще си създадете дискомфорт. А красотата търсете не в детайлите, а не в масовите мебелни магазини, в които всичко е по калъп и шаблон.

Посъветвайте се с експерт. Повечето фабрики и магазини за мебели разполагат с квалифицирани интериорни дизайнери, които дават ценни безплатни съвети по отношение на избора на обзавеждане. Ако се доверите на производител бъдете сигурни, че ще ви бъде изготвен проект  и ще бъде визуализиран съобразно строителните характеристики на жилището ви.  Проверете всички възможности – от евтини и масови мебели до такива, които да поръчате за изпълнение по свой проект и идея. Никой не твърди, че е лесно и евтино да се обзаведе един дом, но пък при достатъчно съвети, които предоставихме имате шанса да елиминирате честите грешки, които правят много домакинства, които са изправени пред предизвикателството да си купят нови мебели.

Поверете създаването на поръчковите си мебели на фабрика с изградена репутация сред търговци и клиенти. Независимо от това, че малките цехове предоставят по-добри и ниски цени не се повлиявайте от тези оферти, тъй като често се оказва, че самия производител не разполага с нужния капацитет от хора с които да изработят максимално качествени и годни за използване мебели. В магазините обикновено се излагат продукти, които са лъскави, както се казва „хващат окото“, но само външния вид не е критерий, от който да се повлияе избора Ви. За да имате реалната възможност максимално дълго да ползвате мебелите си потърсете магазините за мебели на ЛениСтил – над двадесет години опит в бранша с производство и търговия на висококачествени и изгодни модели за обзавеждане на дома. Фабриката е една от най-търсените при обзавеждане на търговски обекти и хотели, което е основателна причина да поверите изпълнението на вашата мебелировка на фирма с репутация и добри позиции на мебелния пазар.