Бой заради момиче прати единадесетокласник в болница

0
1487
Бой заради момиче

Единадесетокласник от СОУ „В. Левски“ е настанен в болница без опасност за живота след бой заради момиче.

Инцидентът станал по време на голямото междучасие вчера следобед. Пострадалият ученик се е сближил с момиче, но доскорошният й приятел  събрал група приятели и в пространството зад физкултурния салон, което е извън обхвата на охранителните камери, нанесли побой на младежа.

По думите на директора на училището Галин Ганчев, охраната и училищното ръководство реагирали веднага. Извикани били полиция, линейка, службата на закрила на детето и майката на пострадалия младеж. С автомобила на Спешна помощ той бил откаран в УМБАЛ „Канев“, където медиците установили, че в резултат на побоя е получил травми на лицевите кости, мозъчно сътресение и директни травми на окото. Настанен е за лечение в болницата без опасност за живота.

Охраната на училището веднага е свалила записите от камерите, предадени са на полицията и побойниците са установени.

Училището е най-голямото е в Русе, с над 1 600 ученици и е необходимо в края на занятията в района да има постоянен полицейски патрул пред сградата, каза във връзка с инцидента директорът на школото Галин Ганчев. Според него трябва най-после да се изгради и ограда около двора, който сега е като улица, с преминаващи граждани във всички посоки. Ако има ограда, директорът е готов да се постави охрана и на входовете на двора.