Цветя, картини и награди за Тайбе и Биляна

0
211

Букети цветя, картини и парични награди получиха днес световната шампионка от Световното първенство по борба в Унгария Тайбе Юсеин и сребърната медалистка Биляна Дудова. Наградите им бяха връчени от кмета на Русе Пламен Стоилов в присъствието на Сава Семков – първият треньор на Тайбе Юсеин, заслужилия треньор Георги Ачев – заслужил треньор, президентът на русенския „Юнак Локомотив“ Валентин Ангелов, който е и старши треньор на мъжкия националния отбор, члена на Управителния съвет на Българската федерация по борба Стефан Николов, много гости.

„Горди сме, че имаме такива победители като Тайбе Юсеин и Биляна Дудова, които са пример за младите спортисти. Ние доказахме, че Русе е една от водещите  школи по борба, която остава лидер“, каза в словото си към присъстващите кметът Стоилов.

Двете шампионки изразиха своята благодарност за подкрепата от страна на Община Русе и подариха на кмета Пламен Стоилов плакет и снимки с автографи.

Тайбе Юсеин, която е възпитаничка на русенското спортно училище и “Юнак-Локомотив”, завърши сезона със златни медали от европейското и световното първенство. Макар че се състезава от няколко години с трикото на “Левски”, продължава да се радва на уважение от русенската спортна общественост.

Биляна Дудова, която е състезателка на русенския клуб „Юнак-Локомотив“, също изпрати отличен сезон. Тя спечели шампионска титла на европейското първенство в Каспийск и сребърен медал от световния шампионат в Унгария, като само съдийско пристрастие я лиши от златото, което заслужаваше.