Право на отговор: Зорница Григорова отказала жилище от резервния фонд

0
714
Зорница Григорова

Зорница Григорова е отказала настаняване в жилище от резервния фонд на Общината, за които може да получи ключ веднага.

Това се казва в отговора на ОП „Управление на общински имоти“ във връзка с материала „Майка и трите ѝ деца от Русе остават на улицата“, който телевизия ТВН излъчи. Уточнява се, че г-жа Григорова е включена в Списък за настаняване в общински жилища през 2019 година, под № 64, както й че през м. май 2019 година е подала жалба за по-бързо настаняване с оглед на това, че наетият от нея имот се продава от собствениците.

Служител на предприятието е посетил имота, след което се е срещнал с нея. По време на срещата й е било обяснено, че в момента са свободни само две малки жилища от резервен фонд на предприятието, за които може да получи ключ веднага. Тя е заявила, че иска да си помисли, а на следващия ден е отказала настаняване в тях, като е заявила, че ще чака за тристайно жилище, каквото й се полага с оглед броя на членовете на домакинството й.

Към настоящия момент Община Русе не разполага с общински жилищен имот, който да отговаря на нормите за настаняване на 4-членното домакинство на Зорница Григорова, регламентирани в чл. 22 от Наредба № 6 на Общински съвет – Русе (състоящ се от поне 3 стаи и кухня). При първа възможност ще им бъде предоставен такъв, се казва в отговора на ОП „Управление на общински имоти“.