Правят завод за отоплителни и климатични системи за автомобили в Русе

0

Световният лидер в отоплителните и климатични системи за автомобили Eberspaecher ще строи завод в Русе.

Предприятието за производство на нисковолтови и високоволтови нагреватели ще бъде изградено, близо до границата с Румъния, предвижда се това да стане до края на лятото на 2023 г. То ще бъде разположено в местността Слатина, в източната част на града, върху площ от 80 декара. За да задоволи високото търсене, временно решение за производство ще стартира в Русе през януари 2023 г., до окончателното завършване на новата сграда.

По думите на Йорг Шерникау, главен оперативен директор на Системи за климатичен контрол и автомобилни контроли в компанията, в средносрочен план ще бъдат създадени 150 работни места, които в последствие да се увеличат до 500.

При избора на локацията експертите са били впечатлени от изключително добрите транспортни връзки, от близостта на румънската столица Букурещ, както и от възможността за подготовка на квалифицирани кадри в Русенския университет.

Поради нарастващия пазар за леки пътнически автомобили с батерии, Eberspaecher очакват търсенето на електрически нагреватели да нарасне рязко през следващите години. Към днешна дата около четири милиона превозни средства по света вече са оборудвани с високоволтови нагреватели на фирмата.

„Оценявам и съм благодарен на Eberspaecher, че избра нашия град за изграждане на новото си производство. Русе се гордее с големите си производствени традиции в автомобилната индустрия, така че този нов завод ще се впише идеално в нашата бизнес среда”, коментира кметът на Русе Пенчо Милков. Относно мобилността на утрешния ден той добави: „Електрическите и хибридните автомобили без съмнение са бъдещето на световната транспортна система, така че вярвам, че положителните ефекти от инвестицията ще се наблюдават едновременно както за компанията, така и за гражданите на Русе и региона“.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук