Предотвратиха опити за убийство и самоубийство в Тутракан

0

Опити за убийство и самоубийство са предотвратили служители от Районното управление на МВР в Тутракан, съобщиха от полицията.

Към 18.30 часа вчера бил подаден сигнал за опит за убийство на мъж от града. Според първоначалната информация шумът от заваряване на метална порта станал повод за спречкване между двама съседи. Конфликтът ескалирал и единият от мъжете – 62-годишен, възпроизвел изстрел със законно притежавано ловно оръжие, заканвайки се с убийство на  опонента си.

Отзовавайки се незабавно на сигнала, полицаите заварили двамата мъже в схватка на земята, като 62-годишният държал в ръце зареденото оръжие. Намесата на полицаите се оказала решаваща и нападателят бил неутрализиран, а опитът за убийство осуетен.

62-годишният мъж е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, оръжието му е иззето. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 144, ал. 3 във връзка с чл.1 от НК.

Същия ден бил предотвратен и опит за самоубийство. 61-годишен мъж съобщил на тел. 112, че възнамерява да сложи край на живота си. Полицейски екип реагирал мигновено и се отзовал на адреса, където установил мъж с работещ циркуляр в ръка, насочен към шията и главата. Проявявайки съобразителност, полицаите незабавно изключили ел.захранването на уреда, за да преустановят работата му. Въпреки нанесените рани по черепа и кожата, животът на мъжа бил спасен. След оказана на място медицинска помощ той бил транспортиран в болница в Русе.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук