Представиха Русе на икономически форум във Виена

0
1419

На форума, който се провежда под мотото: „Докато река Дунав и Черно море ни свързват – отговорност за настоящето и бъдещето. Необходимо е сътрудничество!“, зам.-кметът Страхил Карапчански презентира добрите практики на Русе при управление на европроекти, а кметът запозна участниците във форума, с града ни като атрактивна бизнес дестинация.

Акцентите в презентацията бяха възможностите на града като транспортен, комуникационен и търговски център в национален и международен план, както и ключовите проекти, предвиждаши над 2 млрд. евро инвестиции в трансграничната зона Русе-Гюргево. Русе е предвидено да бъде център на туристическия район Дунав с приоритет круизен и културен туризъм, каза още зам.-кметът на форума.

В заключение, той изрази увереност, че партньорството на местните власти от Дунавския басейн, както и сътрудничеството ни с бизнеса ще създадат благоприятни условия за устойчивото развитие и повишаване на благосъстоянието на Дунавския регион в Европа.

„Убеден съм, че привличането на стратегически инвеститори е приоритет на администрацията и лично на мен като кмет, защото това е ключът към създаване на нови работни места“, обобщи кметът Стоилов.