Представят в Русе облачна услуга за намаляване последствията при бедствия и кризисни ситуации

0

Облачна услуга от най-ново поколение ще бъде представена на международен форум на БЧК в Русе утре.

Нейното предназначение е насочено към формирането на устойчиви общности в различни бедствени и кризисни ситуации. Облачно базираната платформа може да се използва от местните власти и спасителните служби/екипи главно във фазите на подготовка и превенция. Тя ще бъде непрекъснато усъвършенствана и актуализирана с приноса на заинтересованите страни и ще даде възможност на лидерите на общността да разберат и подобрят устойчивостта на своя град или регион, включително участието на гражданите в учения и полеви изпитания, където способността на услугата е да представя, анализира, моделира и прогнозира положителното и отрицателното въздействие на специфичните подходи.

Своеобразната платформа е разработена в рамките на проект “Resilient Europe and Societies by Innovating Local Communities” /RESILOC/, в който участва и Българският червен кръст.

Представянето ще бъде утре, 18 октомври,  от 11.00 часа в Зала 1 на Областна администрация – Русе. Форумът ще бъде открит от областния управител Анатоли Станев и генералния директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук