Предстои приказна „Нощ в библиотеката“

0

За  пореден път Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе се присъединява към европейската инициатива Нощ на музеите, която ще се проведе на 14 май (събота). Изложба, арт ателиета, демонстрации, концерти, спорт, космическо и огнено шоута са  само част от изявите, на които ще се насладят гостите на културната институция в градинката на площад Батенберг и в пространствата на библиотеката.

Ето някои от гвоздеите на програмата:

Познатата ни „Щура лаборатория“ е подготвила съвсем ново космическо шоу, с нови експерименти и ново филмче за мобилния им планетариум! Невероятно филмче в мобилния им планетариум „Астронет“ се прожектира чрез специална технология навсякъде около присъстващите. Всяко дете ще получи светещ в тъмното талисман и ще нарисува своя галактика на специална машина. Шоуто е в часовете 12 – 13, 14 – 15, 16.00 – 17.00, 18.00 – 19.00 и 20.00 – 21.00 . Мястото е зала „Заседателна“ на библиотеката. Продължителността на всяка програма е 60 минути с групи от по 20 деца. Само с предварително записване и предварително закупуване на билети.

Група Infernity – Fire Art  пристига в Нощта на библиотеката на 14 май със забавна демонстрация на съвременни циркови изкуства с пой, стаф и топки за жонглиране, обучителна работилница и занимателни игри за децата с награда за победителя – игра с пинята. Работилницата „Циркът в нас“ отваря врати на площад „Батенберг“ в 20:00 ч. А програмата на групата ще завърши с огнено шоу с пироефекти в 23:30 ч. също на площад „Батенберг“.

В 19:00 ч. в Галерия “Библиотека“ ще бъде открита изложба плакати на Люба Томова „АСОЦИАЛНО ЗА СОЦИАЛНОТО“ (Non-Commercial Posters). Експозицията представя плакати на вечни произведения – постери на Шекспирови пиеси, както и на романа на Кен Киси „Полет над кукувиче гнездо“, като в тях е отправена препратка към съвременната социална проблематика. Люба Томова кани русенци на откриването с чаша вино!

Много настроение за чудно забавление очакват най-малките в Библиотечко. Във фоайето на ІІ етаж в 18:30 ч. Илия Деведжиев ще им разкаже с аудиокартини как Сребърната риба роди Караконджул в костюм. Тук от 20:00 ч. те ще гледат невероятно шоу в различни жанрове на магичното изкуство: илюзия, манипулации, комична магия, фокуси от близко разстояние и др., забъркани от младия и динамично развиващ се илюзионист Симеон Петров. Освен това в Библиотечко русенчетата ще плетат с Мецанка Малинка, ще рисуват и ще преживеят невероятни мигове в новите дигитални пространства на детския отдел.

Нощта в библиотеката крие още вълшебства за всяка възраст и вкус. За да откриете своето желано събитие, отгърнете Програмата:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук