Предстои торнадо от социални протести

0

 

Прогнозата е на  бившия омбудсман и настоящ лидер на Движение „Изправи се. БГ“ Мая Манолова по време на днешното й гостуване в  предаването „Седмицата“ на Дарик радио.
 
Там тя каза, че  премиерът Бойко Борисов е оставил бизнеса на произвола, при все щедрите му обещания  и че  предстои да се завихри торнадо от социални протести.

 „Икономическите мерки на Борисов за преодоляване на кризата след пандемията от коронавирус са отчайващо закъснели и имат предизборен привкус. Борисов не иска да помогне на хората и на бизнеса, а иска да си купи изборите.,“ каза още Манолова.

Всеки ден оставане във властта на Борисов е вреден и опасен за българските граждани, допълни Манолова.

Попитана за Гражданската платформа „Изправи се.БГ“, тя посочи, че платформата ще участва в изборите и няма да става партия.

На въпрос кои ще са й партньорите, Манолова отговори, че това са вече обявените й партньори от дясното политическо пространство – ДБГ и „Волт“, както и Социалдемократи и движението на Татяна Дончева.

Манолова добави, че Борисов и неговият кръг ще се съпротивляват до последно на оставката в страх им от ревизия и справедливост. Има още за крадене и това ги държи, каза още Манолова.

Всеки, който ще участва в парламентарните избори, да заяви ще се коалира ли с Бойко Борисов. „Изправи се.БГ“ няма да се коалира нито с ГЕРБ, нито с „Обединени патриоти“, нито с ДПС. ДПС са третият ясен за всички български граждани, но формално скрит, участник във властта. Те наравно с патриотите и ГЕРБ разпределят порциите, каза тя на въпрос би ли се коалирала с някой от настоящото мнозинство.

На този въпрос трябва да отговорят и Христо Иванов, Корнелия Нинова, Слави Трифонов, Цветан Цветанов и всички, които ще се явят на изборите, категорична бе Манолова.

По думите на Манолова европейските институции научиха за кюлчетата злато, чекмеджетата, записите, къщата в Барселона и това няма как да се замете. Тежкото подозрение на Европа, че премиерът участва в схема за пране на пари, няма как да се прикрие, каза тя.

Ще има ревизия как са похарчени парите за икономическите мерки след коронавируса. Теглят се нови 5 млрд. лв. дълг, като не е ясно дали ще стигнат до гражданите и бизнеса или до трапезата и чекмеджетата на властта, допълни тя.

На въпрос за извличането на майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ от парламента преди два дни, Манолова заяви, че гражданите не са поданици и имат право да влизат в Народното събрание.

Караянчева и Борисов смятат, че парламентът е частна фирма, а НСО е частна охрана на тази фирма. Това, че за Караянчева и за ГЕРБ е по-важно и по-удобно да не виждат хората с увреждания и да няма граждани в парламента, е срамно поведение за председателя на най-високата българска институция, допълни тя.

Заедно с оставките на Борисов и на Гешев, искаме и оставката на Караянчева, каза Манолова.

Тя подчерта, че с приетите тази седмица промени в Изборния кодекс машинното гласуване се обезсмисля.

В студиото на Дарик радио Манолова подкрепи и каузата за донорство на стволови клетки, популяризирана от Българския регистър за донори на стволовите клетки, който се поддържа в Александровска болница и Българско сдружение „Лимфом“.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал